Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Профил на perw63
Име:
Весела Видева

Възраст:
38

Пол:
жена

Град:
Бургас

ICQ:
286802238

Интереси:
Koтки

Статистика
Популярни постинги:
0

Постинги този месец:
0

Гласове този месец:
0

Коментари този месец:
0

Любими блогове:
0

Блогъри добавили в любими:
0

Блог вълни:
0
Последни постинги

Споделете: имате ли котка; каква порода е; прави ли често бели :) ; с какво се отличава вашата котка? С какво я храните; обръщате ли й достатъчно внимание? Какво ви харесва в характера й и какво се опитвате да промените в него? Защо сте си взели точно тази котка и т.н.
Ние с Алвин ще се радваме да чуем вашето мнение!


Категория: Лични дневници
Прочетен: 774 Коментари: 1 Гласове: 0

Ето откъде можете да си закупите породисто персийско котенце, с гаранция за перфектно здравословно състояние и прекрасен характер:    

http://www.fdp-bg.com/catteries.htm
http://www.fdp-bg.com/kittens.htm

Предимства на закупуването на персийско котенце от развъдник:

1. Ако решите да закупите котенце от развъдник, най-важният момент е, че ще видите неговите родители. Това не може да стане, ако взимате котенце от зоомагазин.
2. Котенцето ще има вече придобити хигиенни навици и няма да имате проблеми с приспособяването му в новата обстановка на дома ви.
3. Котенцето ще е с отлично здраве, за което гарантира всеки развъдник.
4. Развъдникът ще ви предостави цялата необходима информация, която е нужна за правилно отглеждане на котенцето.
5. Ще се сдобиете с едно прекрасно животинче, такова каквото винаги сте мечтали да имате!

Категория: Лични дневници
Прочетен: 1683 Коментари: 0 Гласове: 0
ЗА ПОРОДАТА

Персийската котка е най-популярната порода в последните няколко десетилетия. Нейните представители са най-многобройни на изложбите и лидери в
Увеличи
годишните рейтинги на Европа и Америка - най-известната и желана за притежаване порода. Тя има тих, покорен нрав. Персийската котка е идеална за отглеждане като домашен любимец, излъчваща приятно, мирно впечатление, идеална компаньонка. Нейният глас рядко се чува. Тя е спокойна и настойчиво търси вашето внимание, стои около Вас и постоянно гледа във Вашите очи и очаква внимание. Често ляга на Вашите колене, когато почивате на фотьойла или дивана, замърква и очаква погалване и любовта Ви. В хладните нощи може да Ви стопли като спи при Вас.
     Отглеждането на персийка в дом е много удобно и приятно. Създава спокойна атмосфера, тя, както и други породи котки, е игрива и забавна, но това, което я отличава от другите е, че обича да играе с деца и никога няма да ги одраска, дори и най-палавите и буйни деца. Когато нещо не й харесва на персийската котка, тя не проявява агресия, а по-скоро се отдръпва на избрано от нея спокойно място.
Когато хората си взимат котенце, са с нагласата, че
Увеличи
женското персийче е по-нежно и любвеобилно, а мъжкото - самостоятелно и агресивно. Но такова поведение не е характерно за персийската порода, дори мъжкият представител е по-нежен и гальовен, а женската е по-своенравна и понякога може да покаже характер, но никога агресия ( отнася се най-вече за съвременния тип персийски котки).
     В последните години персийската порода претърпя коренни промени и придоби съвременния си вид, благодарение на развъдната дейност на американските селекционери. Това се оказа революция в породата. До скоро персийската котка се определяше като "класически", "полуекстремален" и "екстремален" тип. Днес тези определения за нея не са актуални. Новото "лице" на персийката се сравнява с детското - добро, нежно, гледащо те с широко отворени наивни очи.
     Лекият, общителен характер на Персийската порода, дори и в напреднала възраст, й позволява приятно съжителство с всички хора и другите домашни животни в дома. Персийските котки остават игриви и ни носят радост дълги години. Забавната, веселата, мирната и нежна персийка - това е идеалният домашен любимец.
Увеличи
Увеличи
Увеличи

Увеличи
Увеличи
Увеличи

Увеличи
Увеличи
Увеличи


СТАНДАРТ

     Всички Международни фелиноложки федерации признават персийската порода ( PER ). Тя има своя стандарт в различните федерации, който е почти идентичен.
Чистопородната персийска котка се продава с родословие, в което са описани нейните родители и прародители - четири поколения назад. По този начин може да се извършва правилна селекционна развъдна дейност и да се избегнат неприятни изненади при появата на нежелано и некачествено потомство. Селекционерите на котки признават три породни КЛАСА за КАЧЕСТВО на персийските котки - SHOW, BREED и PET.
- SHOW class - това са котки, при които носната гъба се намира на долната мислена линия на очите. Носът трябва да е къс, с голяма носна гъба и широки носни отвори, за да не затрудняват дишането на котката. Очите са раздалечени, кръгли, широко отворени, с наситен цвят. Ушите са малки, със заоблени върхове, странично и ниско поставени. Челото е високо и заоблено отгоре. Горните устни трябва да са дълги и дълбоки. Тялото, крайниците, опашката и козината напълно трябва да отговарят на стандарта на породата. Тези котки са от доказани кръвни линии и с отлични родословия, нямат никакви генетични дефекти, практически отговарят напълно на стандарта на породата. Този клас котки се използват за развъдни програми, а в изложбената си кариера могат да достигнат титли Гранд Международен Шампион и Европейски Шампион. Тяхната цена е най-висока.

Увеличи
Увеличи
Увеличи

Увеличи
Увеличи
Увеличи


- BREED class - това са котки с открит поглед при който горната линия на гъбата на носа се намира малко под долната мислена линия на очите, които трябва да са кръгли и широко отворени. Тези котки са с отлично родословие и с отлични качества, но имат някакъв дребен недостатък, почти незабележим, освен за съдиите. Този клас котки е перспективен, при него се намалява възможноста от деформации на носа и челюстите. Женските се използват предимно за развъдна дейност, често от тях се раждат котенца show класа с подходящо избран партньор, а мъжките екземпляри са за домашен любимец. В тяхното родословие се поставя печат "не се допуска за развъждане". Изложбената кариера на този клас персийски котки е до "Шампион", ако се поддържат в кондиция.
Увеличи
Увеличи
Увеличи


- PET class - това са персийски котки с нос, чийто горен край на гъбата се намира под долната мислена линия на очите на разтояние от 5-6 мм до 1-2 см. Днес тези котки, познати като старият "класически" тип, не са типични представители на породата и не отговарят на съвременния стандарт, независимо, че са с родословия. Намалената им изложбена популярност в световен мащаб е довело до загуба на интерес към тези котки. Все още за съжаление в България, този тип персийски котки е преобладаващ с изключение на професионално занимаващите се развъдници. Също така, котки с анатомични изменения ( изкривявания ) в носа и челюстите, пречупени опашки, глухи и с нестандарно оцветяване на козината и очите са негодни за разплод, защото вероятността за предаване в поколенията им на тези недостатъци е голяма, препоръчва се кастриране. Това са котки клас домашен любимец. В тяхното родословие се поставя печат "не се допуска за развъждане". Те могат да доставят много радост и незабравими мигове на собственика си. Нерядко в котилото на два съвременни типа персийски котки се раждат котенца PET класа.
Цената на тези котенца е най-ниска.

Увеличи
Увеличи
Увеличи

Увеличи
Увеличи
Увеличи

СТАНДАРТ НА СЪВРЕМЕННАТА ПЕРСИЙСКА КОТКА
     ГЛАВА
     Кръгла и масивна, с широк купообразен череп с изпъкнало чело. Носът е къс с голяма носна гъба с широки носни отвори, намираща се на долната мислена линия на очите.
Увеличи
Силно овално подбрадие, в една вертикална линия с носната гъба и челото (в профил лицевата част е плоска). Горните устни са дълбоки и дълги. Челюстта е силна, широка с правилна захапка. Издаването на захапката до 2 мм не се явява сериозен недостатък. Общото впечатление, което създава този тип е на усмихнато детско личице, затова американските селекционери са го нарекли baby face.

     УШИ
     Малки, широки и ниско поставени, със закръглени крайчета. Отлично окосмени , губещи се в козина.

     ОЧИ
Увеличи
     Големи, кръгли, изразителни, недълбоки, широко и право поставени. Погледът е спокоен, дружелюбен. Клепачите са плътни и сухи. Над веждите има забележима разделяща ги бразда.




     ЦВЯТ НА ОЧИТЕ
     Ясен и интензивен цвят, еднакъв и по края на окото, съответстващ на цвета на козината. При всички персийски котки цветът на очите е оранжев до меден, с изключение на:
  • при кълърпойнта е син, а при чинчилата е зелен;
        
  • при белите персийки има три варианта - със сини очи, оранжеви или различен цвят (едното око е оранжево, а другото е синьо).      
     ШИЯ
     Шията е къса и силна, ниско стояща.

     ТЯЛО
     Едро или средно по размер, масивно с широки гърди, компактно, със закръглен корем. Здрава, добре развита костна и мускулна система. Тънкокостност не се допуска.

     КРАЙНИЦИ И ЛАПИ
     Крайниците са силни, къси и дебели. Лапите са компактни, кръгли и масивни. Пръстите са прибрани с косми между тях.

     ОПАШКА
     Къса, права без дефекти (възли) и дебела в основата си. Силно и равномерно окосмена.

     КОЗИНА
     Дълга и мека, гъста и обилна, коприненоподобна, неприлепваща по тялото; чиста и разресана. Силно окосмяване на бузите, оприличаващо го на "бакенбарди" и около шията образува ефектна яка, която надолу към гърдите преминава към богато "жабо". На корема е дълга и много мека. Козината трябва да бъде чиста, искряща, стояща като леко наелектризирана. Мазната козина свидетелства за недостатъчно балансирано хранене, недостатъчна поддръжка и изложбена подготовка.

     ТИП
     Персийският тип е тежък и масивен.

     КОНДИЦИЯ
     На изложба котката трябва да бъде в отлично здравословно състояние, в изложбена кондиция, изкъпана и сресана, с абсолютно чисти очи и уши и подопашни задни части. Може да се каже, че добре гледаната персийка винаги е готова за изложба, на минимум 50% .

     ДИСКВАЛИФИКАЦИЯ
     В цвета - медальон или бяло петно на независимо от мястото по тялото; нарушаване цвета на гъбичките на лапите и/или гъбата на носа; възел или пречупване на опашката; което и да е видимо проявяване на слабости в задните крайници и таза; видими деформации в гърба, ребрата и гръдния кош; видими деформации в черепа (лицева асиметрия и издаване на челюста - над 2 мм); косо поставени очи. Прав и дълъг нос, липса на стоп. За кълърпойнта - ако не е със сини очи или има бели петна по тялото (на снимката).

ЦВЯТ И ОКРАСА

Индентификационна система на цветовете на FFE и WCF


PER n - ЧЕРЕН (BLACK)
Цвят: При черните малки котета по козината могат да имат светло сиви или кафеникави отенъци, както и на места по тялото бели косми. При възрастната черна персийка козината трябва да бъде черна, лъскава като гарваново перо до корена, без сиви или кафяви отенъци, без бели косми и без сива подкозина. Тези котки трябва да се пазят от продължителна слънчева светлина, това води до появата на кафеникав нюанс. Труден за поддържане цвят.
Кръстосването на черен екземпляр със син е нежелателно, тъй като основата на козината на потомството ще е сивкаво. Препоръчително е : черна персийка с бял, двуцветен или червен котарак. А черния котарак с бяла, костенуркова или костенуркова с бяло.
Гъба на носа: Черна
Възглавнички на лапите: Черни
Цвят на очите: Медни или тъмно оранжеви
Забележка: Недопустими при този цвят са : сини или зелени очи, бяло петно на гърдите (медальон), брадичката или други части по тялото.

PER w - БЯЛ (WHITE)
Цвят: Чисто бял, без никакви други цветови отенъци
Гъба на носа: Розова
Възглавнички на лапите: Розови
Цвят на очите: Сини (PER w 61), медни или тъмно оранжеви (PER w 62), могат да бъдат и различни - едното синьо, а другото оранжево (PER w 63).
Забележка: При малките котенца на главичката могат да имат косъмчета от друг цвят, които до 3-5 месечна възраст трябва да изчезнат.

PER a - СИН (BLUE)
Цвят: Допускат се всички тонове на синьо, но цвята трябва да бъде чист и равномерен по цялата дължина на косъма, без бели косми или отенъци. За предпочитане са светлите тонове. Цвят, при който се изисква често ресане, за премахване на мъртвите косми (предават тъмен цвят на козината).
Най-добър син цвят при поколението се получава при кръстосване на двама сини родители.
Гъба на носа: Синя, до тъмно - синя
Възглавнички на лапите: Сини, до тъмно - сини
Цвят на очите: Медни или тъмно - оранжеви
Забележка: При този цвят не е препоръчително появата на таби окраска.

PER b - ШОКОЛАДОВ (CHOKOLATE)
Цвят: Допускат се всички тонове на кафяв цвят, без "рижаво", без бели косми или рисунки. Цвета трябва да бъде равномерен по цялата дължина на косъма. Рядко срещан цвят.
Гъба на носа: Млечно - шоколадов
Възглавнички на лапите: Цвят на канела или шоколадов
Цвят на очи: Меден или тъмно - оранжев

PER c - ЛИЛАВ (LILAC)
Цвят: Цвета на козината е бледо - лилав с леко розов отенък. Без бели косми и рисунки, без тъмно подкосмие. Цвета трябва да бъде равномерен по цялата дължина на косъма. Също много рядко срещан цвят.
Гъба на носа: Лилава
Възглавнички на лапите: Лилаво - розови
Цвят на очи: Меден или тъмно - оранжев

PER d - ЧЕРВЕН (RED)
Цвят: Тъмно топъл червен, махагонов до пурпурен цвят, без отметки или светли петна. Много рядко се среща чист цвят. Обикновенно червените котки имат светли отенъци до бежаво или кремаво по муцунките, на крайниците и опашката - определят се като "таби".
Най-добър цвят при поколението се получава от събирането на червени родители и от червен котарак с костенуркова котка.
Гъба на носа: Керемидено - червен
Възглавнички на лапите: Керемидено - червен
Цвят на очи: Меден или тъмно - оранжев
Забележка: При наличието на бял край на опашката, титла не се присъжда. Пигментни петна на гъбата на носа са недостатък.

PER e - КРЕМАВ (CREAM)
Цвят: Чист пастелно - бежав (без оранжев отенък). Основно изискване към този цят е: цялостна равномерна окраса, без тъмни участъци, ивици или петна. При наличието на такива, преминават към варианта "таби". Ако не полагате достатъчно грижи за козината и не я разресвата често, мъртвите косми й придават по-тъмен оттенък.
Най-красива окраска при котенцата се получава от кръстоска на кремава котка с кремав или син персиец. Не е желателно кремава женска с черен или червен мъжки котарак.
Гъба на носа: Розова
Възглавнички на лапите: Розови
Цвят на очите: Медни или тъмно - оранжев
Забележка: Най-ниска оценка на изложба получават котки с червеникави или белезникави петна по крайниците.

PER f - ЧЕРЕН КОСТЕНУРКОВ (BLACK TORTIE)
Цвят: Червени и черни смесени петна, с различни отенъци, равномерно разпределени по цялото тяло. Желателно е червено листо на челото.
Гъба на носа: Черна, розова или черна с розови петна.
Възглавнички на лапите: Черни, розови или черни с розови петна.
Цвят на очите: Медни или тъмно - оранжев.

PER g - СИН КОСТЕНУРКОВ (BLUE TORTIE)
Също като при костенурков - заменя се черно и червено със син и кремав.
Цвят на очите: Медни или тъмно - оранжев.

PER h - ШОКОЛАДОВ КОСТЕНУРКОВ (CHOCOLATE TORTIE)
Също като при костенурков - заменя се черно и червено с шоколадов и кремав.
Цвят на очите: Медни или тъмно - оранжев.

PER j - ЛИЛАВ КОСТЕНУРКОВ (LILAC TORTIE)
Също като при костенурков - заменя се черно и червено с лилав и кремав.
Цвят на очите: Медни или тъмно - оранжев.

Индентификационна система на цветовете на FIFe

ЕДНОЦВЕТНИ - Solid
PER w 61 - бяла със сини очи
PER w 62 - бяла с медни очи
PER w 63 - бяла с различни очи
PER n - черна
PER a - синя
PER b - шокаладова
PER c - лилава
PER d - червена
PER e - кремава
PER f - черна костнуркова
PER g - синя костенуркова
PER h - шоколадова костенуркова
PER j - лилава костенуркова

ОПУШЕНИ - Smoke ( - s )
PER ns - черна опушена
PER as - синя опушена
PER bs - шоколадова опушена
PER cs - лилава опушена
PER ds - червена опушена
PER es - кремава опушена
PER fs - черна костенуркова опушена
PER gs - синя костенуркова опушена
PER hs - шоколадова костенуркова опушена
PER js - лилава костенуркова опушена

ЗЛАТИСТИ - Golden ( - y )
PER ny 11 - златиста затъмнена
PER ay 11 - синя златиста затъмнена
PER ny 12 - златиста чинчила
PER ay 12 - синя чинчила
PER ny 22 - златиста мраморна
PER ay 22 - синя златиста мраморна
PER ny 23 - златиста тигрова
PER ay 23 - синя златиста тигрова
PER ny 24 - златиста петниста
PER ay 24 - синя златиста петниста

МРАМОРНА - Tabby ( 22 - blotched )
PER n 22 - черна мраморна
PER a 22 - синя мраморна
PER b 22 - шоколадова мраморна
PER c 22 - лилава мраморна
PER d 22 - червена мраморна
PER e 22 - кремава мраморна
PER f 22 - черна костенуркова мраморна
PER g 22 - синя костенуркова мраморна
PER h 22 - шоколадова костенуркова мраморна
PER j 22 - лилава костенуркова мраморна

ТИГРОВА - Tabby ( 23 - mackerel )
PER n 23 - черна тигрова
PER a 23 - синя тигрова
PER b 23 - шоколадова тигрова
PER c 23 - лилава тигрова
PER d 23 - червена тигрова
PER e 23 - кремава тигрова
PER f 23 - черна костенуркова тигрова
PER g 23 - синя костенуркова тигрова
PER h 23 - шоколадова костенуркова тигрова
PER j 23 - лилава костенуркова тигрова

ПЕТНИСТА - Tabby ( 24 - spotted )
PER n 24 - черна петниста
PER a 24 - синя петниста
PER b 24 - шоколадова петниста
PER c 24 - лилава петниста
PER d 24 - червена петниста
PER e 24 - кремава петниста
PER f 24 - черна костенуркова петниста
PER g 24 - синя костенуркова петниста
PER h 24 - шоколадова костенуркова петниста
PER j 24 - лилава костенуркова петниста

СРЕБРИСТА - Silver ( - s 11 )
PER ns 11 - черна затъмнена - сребриста чинчила
PER as 11 - синя затъмнена
PER bs 11 - шоколадова затъмнена
PER cs 11 - лилава затъмнена
PER ds 11 - червена затъмнена - червена камео
PER es 11 - кремава затъмнена - кремава камео
PER fs 11 - черна костенуркова затъмнена
PER gs 11 - синя костенуркова затъмнена
PER hs 11 - шоколадова костенуркова затъмнена
PER js 11 - лилава костенуркова затъмнена

ЧИНЧИЛА - Chinchilla ( - s 12 )
PER ns 12 - черна чинчила
PER as 12 - синя чинчила
PER bs 12 - шоколадова чинчила
PER cs 12 - лилава чинчила
PER ds 12 - червена чинчила - (red shell cameo)
PER es 12 - кремава чинчила - (cream shell cameo)
PER fs 12 - черна костенуркова завоалирана
PER gs 12 - синя костенуркова завоалирана
PER hs 12 - шоколадова костенуркова завоалирана
PER js 12 - лилава костенуркова завоалирана

СРЕБРИСТА МРАМОРНА - Silver blotched ( - s 22 )
PER ns 22 64 - черно-сребриста мраморна със зелени очи
PER ns 22 62 - черно-сребриста мраморна с медни очи
PER as 22 64 - синьо-сребриста мраморна със зелени очи
PER as 22 62 - синьо-сребриста мраморна с медни очи
PER bs 22 64 - шоколадово-сребриста мраморна със зелени очи
PER bs 22 62 - шоколадово-сребриста мраморна с медни очи
PER cs 22 64 - лилаво-сребриста мраморна със зелени очи
PER cs 22 62 - лилаво-сребриста мраморна с медни очи
PER ds 22 64 - червено-сребриста мраморна със зелени очи
PER ds 22 62 - червено-сребриста мраморна с медни очи
PER es 22 64 - кремаво-сребриста мраморна със зелени очи
PER es 22 62 - кремаво-сребриста мраморна с медни очи
PER fs 22 64 - черна костенурково-сребриста мраморна със зелени очи
PER fs 22 62 - черна костенурково-сребриста мраморна с медни очи
PER gs 22 64 - синя костенурково-сребриста мраморна със зелени очи
PER gs 22 62 - синя костенурково-сребриста мраморна с медни очи
PER hs 22 64 - шоколадова костенурково-сребриста мраморна с зелени очи
PER hs 22 62 - шоколадова костенурково-сребриста мраморна с медни очи
PER js 22 64 - лилава костенурково-сребриста мраморна със зелени очи
PER js 22 62 - лилава костенурково-сребриста мраморна с медни очи

СРЕБРИСТА ТИГРОВА - Silver mackerel ( - s 23 )
PER ns 23 64 - черно-сребриста тигрова със зелени очи
PER ns 23 62 - черно-сребриста тигрова с медни очи
PER as 23 64 - синьо-сребриста тигрова със зелени очи
PER as 23 62 - синьо-сребриста тигрова с медни очи
PER bs 23 64 - шоколадово сребриста тигрова със зелени очи
PER bs 23 62 - шоколадово-сребриста тигрова с медни очи
PER cs 23 64 - лилаво-сребриста тигрова със зелени очи
PER cs 23 62 - лилаво-сребриста тигрова с медни очи
PER ds 23 64 - червено-сребриста тигрова със зелени очи
PER ds 23 62 - червено-сребриста тигрова с медни очи
PER es 23 64 - кремаво сребриста тигрова със зелени очи
PER es 23 62 - кремаво-сребриста тигрова с медни очи
PER fs 23 64 - черна костенурково-сребриста тигрова със зелени очи
PER fs 23 62 - черна костенурково-сребриста тигрова с медни очи
PER gs 23 64 - синя костенурково-сребриста тигрова със зелени очи
PER gs 23 62 - синя костенурково-сребриста тигрова с медни очи
PER hs 23 64 - шоколадова костенурково-сребриста тигрова със зелени очи
PER hs 23 62 - шоколадова костенурково-сребриста тигрова с медни очи
PER js 23 64 - лилава костенурково-сребриста тигрова със зелени очи
PER js 23 62 - лилава костенурково-сребриста тигрова с медни очи

СРЕБРИСТА ПЕТНИСТА - Silver spotted ( - s 24 )
PER ns 24 64 - черно-сребриста петниста със зелени очи
PER ns 24 62 - черно-сребриста петниста с медни очи
PER as 24 64 - синьо-сребриста петниста със зелени очи
PER as 24 62 - синьо-сребриста петниста с медни очи
PER bs 24 64 - шоколадово-сребриста петниста със зелени очи
PER bs 24 62 - шоколадово-сребриста петниста с медни очи
PER cs 24 64 - лилаво-сребриста петниста със зелени очи
PER cs 24 62 - лилаво-сребриста петниста с медни очи
PER ds 24 64 - червено-сребриста петниста със зелени очи
PER da 24 62 - червено-сребриста петниста с медни очи
PER es 24 64 - кремаво-сребриста петниста със зелени очи
PER es 24 62 - кремаво-сребриста петниста с медни очи
PER fs 24 64 - черна костенурково-сребриста петниста със зелени очи
PER fs 24 62 - черна костенурково-сребриста петниста с медни очи
PER gs 24 64 - синя костенурково-сребриста петниста със зелени очи
PER gs 24 62 - синя костенурково-сребриста петниста с медни очи
PER hs 24 64 - шоколадова костенурково-сребриста петниста със зелени очи
PER hs 24 62 - шоколадова костенурково-сребриста петниста с медни очи
PER js 24 64 - лилава костенурково-сребриста петниста със зелени очи
PER js 24 62 - лилава костенурково-сребриста петниста с медни очи

ВАН - van (-01)
PER n 01 - черна ван
PER a 01 - синя ван
PER b 01 - шоколадова ван
PER c 01 - лилава ван
PER d 01 - червена ван
PER e 01 - кремава ван
PER f 01 - черна костенуркова ван
PER g 01 - синя костенуркова ван
PER h 01 - шоколадова костнуркова ван
PER j 01 - лилава костенуркова ван

АРЛЕКИН - harlequin (-02)
PER n 02 - черна арлекин
PER a 02 - синя арлекин
PER b 02 - шоколадова арлекин
PER c 02 - лилава арлекин
PER d 02 - червена арлекин
PER e 02 - кремава арлекин
PER f 02 - черна костенуркова арлекин
PER g 02 - синя костенуркова арлекин
PER h 02 - шоколадова костенуркова арлекин
PER j 02 - лилава костенуркова арлекин

БИКОЛОР - bicolour (-03)
PER n 03 - черна биколор
PER a 03 - синя биколор
PER b 03 - шоколадова биколор
PER c 03 - лилава биколор
PER d 03 - червена биколор
PER e 03 - кремава биколор
PER f 03 - черна костенуркова биколор
PER g 03 - синя костенуркова биколор
PER h 03 - шоколадова костенуркова биколор
PER j 03 - лилава костенуркова биколор

ДВУЦВЕТНИ ТАББИ
PER n 01 22 - черна мраморна ван
PER n 01 23 - черна тигрова ван
PER n 01 24 - черна петниста ван
PER a 01 22 - синя мраморна ван
PER a 01 23 - синя тигрова ван
PER a 01 24 - синя петниста ван
PER b 01 22 - шоколадова мраморна ван
PER b 01 23 - шоколадова тигрова ван
PER b 01 24 - шоколадова петниста ван
PER c 01 22 - лилава мраморна ван
PER c 01 23 - лилава тигрова ван
PER c 01 24 - лилава петниста ван
PER d 01 22 - червена мраморна ван
PER d 01 23 - червена тигрова ван
PER d 01 24 - червена петниста ван
PER e 01 22 - кремава мраморна ван
PER e 01 23 - кремава тигрова ван
PER e 01 24 - кремава петниста ван
PER f 01 22 - черна костенуркова мраморна ван
PER f 01 23 - черна костенуркова тигрова ван
PER f 01 24 - черна костенуркова петниста ван
PER g 01 22 - синя костенуркова мраморна ван
PER g 01 23 - синя костенуркова тигрова ван
PER g 01 24 - синя костенуркова петниста ван
PER h 01 22 - шоколадова костенуркова мраморна ван
PER h 01 23 - шоколадова костенуркова тигрова ван
PER h 01 24 - шокорадова костенуркова питниста ван
PER j 01 22 - лилава костенуркова мраморна ван
PER j 01 23 - лилава костенуркова тигрова ван
PER j 01 24 - лилава костенуркова петниста ван
PER n 02 22 - черна мраморна арлекин
PER n 02 23 - черна тигрова арлекин
PER n 02 24 - черна петниста арлекин
PER a 02 22 - синя мраморна арлекин
PER a 02 23 - синя тигрова арлекин
PER a 02 24 - синя петниста арлекин
PER b 02 22 - шоколадова мраморна арлекин
PER b 02 23 - шоколадова тигрова арлекин
PER b 02 24 - шоколадова петниста арлекин
PER c 02 22 - лилава мраморна арлекин
PER c 02 23 - лилава тигрова арлекин
PER c 02 24 - лилава петниста арлекин
PER d 02 22 - червена мраморна арлекин
PER d 02 23 - червена тигрова арлекин
PER d 02 24 - червена петниста арлекин
PER e 02 22 - кремава мраморна арлекин
PER e 02 23 - кремава тигрова арлекин
PER e 02 24 - кремава петниста арлекин
PER f 02 22 - черна костенуркова мраморна арлекин
PER f 02 23 - черна костенуркова тигрова арлекин
PER f 02 24 - черна костенуркова петниста арлекин
PER g 02 22 - синя костенуркова мраморна арлекин
PER g 02 23 - синя костенуркова тигрова арлекин
PER g 02 24 - синя костенуркова петниста арлекин
PER h 02 22 - шоколадова костенуркова мраморна арлекин
PER h 02 23 - шоколадова костенуркова тигрова арлекин
PER h 02 24 - шоколадова костенуркова петниста арлекин
PER j 02 22 - лилава костенуркова мраморна арлекин
PER j 02 23 - лилава костенуркова тигрова арлекин
PER j 02 24 - лилава костенуркова петниста арлекин
PER n 03 22 - черна мраморна биколор
PER n 03 23 - черна тигрова биколор
PER n 03 24 - черна петниста биколор
PER a 03 22 - синя мраморна биколор
PER a 03 23 - синя тигрова биколор
PER a 03 24 - синя петниста биколор
PER b 03 22 - шоколадова мраморна биколор
PER b 03 23 - шоколадова тигрова биколор
PER b 03 24 - шоколадова петниста биколор
PER c 03 22 - лилава мраморна биколор
PER c 03 23 - лилава тигрова биколор
PER c 03 24 - лилава петниста биколор
PER d 03 22 - червена мраморна биколор
PER d 03 23 - червина тигрова биколор
PER d 03 24 - червена петниста биколор
PER e 03 22 - кремава мраморна биколор
PER e 03 23 - кремава тигрова биколор
PER e 03 24 - кремава петниста биколор
PER f 03 22 - черна костенуркова мраморна биколор
PER f 03 23 - черна костенуркова тигрова биколор
PER f 03 24 - черна костенуркова петниста биколор
PER g 03 22 - синя костенуркова мраморна биколор
PER g 03 23 - синя костенуркова тигрова биколор
PER g 03 24 - синя костенуркова петниста биколор
PER h 03 22 - шоколадова костенуркова мраморна биколор
PER h 03 23 - шоколадова костенуркова тигрова биколор
PER h 03 24 - шоколадова костенуркова петниста биколор
PER j 03 22 - лилава костенуркова мраморна биколор
PER j 03 23 - лилава костенуркова тигрова биколор
PER j 03 24 - лилава костенуркова петниста биколор

На всички опушени двуцветни, след основният цвят се поставя - s

КЪЛЪPПОЙНТ - colourpoint (-33)
PER n 33 - черен кълърпойнт
PER a 33 - син кълърпойнт
PER b 33 - шоколадов кълърпойнт
PER c 33 - лилав кълърпойнт
PER d 33 - червен кълърпойнт
PER e 33 - кремав кълърпойнт
PER f 33 - черен костенурков кълърпойнт
PER g 33 - син костенурков кълърпойнт
PER h 33 - шоколадов костенурков кълърпойнт
PER j 33 - лилав костенурков кълърпойнт

КЪЛЪРПОЙНТ ЛИНКС - (-21 33)
PER n 21 33 - черен кълърпойнт табби
PER a 21 33 - син кълърпойнт табби
PER b 21 33 - шоколадов кълърпойнт табби
PER c 21 33 - лилав кълърпойнт табби
PER d 21 33 - червен кълърпойнт табби
PER e 21 33 - кремав кълърпойнт табби
PER f 21 33 - черен костенурков кълърпойнт табби
PER g 21 33 - син костенурков кълърпойнт табби
PER h 21 33 - шоколадов кълърпойнт табби
PER j 21 33 - лилав кълърпойнт табби

PER x - непризнати окраски

                                                       
                                                Информацията е от сайта http://www.fdp-bg.com/
Категория: Лични дневници
Прочетен: 54316 Коментари: 17 Гласове: 0
28.04.2007 16:35 - AЛВИН

Това е личният дневник на котарачето Алвин! 

За всички, които обичат котките и особено персийските котки!
Надявам се, че ще ви зарадвам с прекрасните снимки на
малкия дивак и с разказите за неговият живот. 

АЛВИН

Категория: Лични дневници
Прочетен: 1625 Коментари: 2 Гласове: 0
Търсене

За този блог
Автор: perw63
Категория: Лични дневници
Прочетен: 82565
Постинги: 4
Коментари: 21
Гласове: 15
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031